Pentru că piețele deja sunt pline cu fructe de sezon, ne aflăm într-o perioadă în care putem să ne refacem foarte ușor depozitele de vitamine si minerale, vă propun o rețetă ușoară care poate fi consumată la micul dejun, dar poate fi considerată și gustare.
Am înlocuit zahărul cu o variantă mult mai sanatoasă, green sugar premium, care conține doar ingrediente naturale și nu conține calorii.
Ingredientele folosite sunt:

Ingrediente chec cu fructe
- 3 ouă;
- 5 linguri de Green Sugar Premium
- 200 grame de iaurt grecesc cu 2% grăsimi;
- 50 ml ulei;
- esență de vanilie;
- coajă de la lime bio;
- 220 grame de faină integrală;
- un plic de praf de copt;
- 100 grame de căpșuni;
- 300 grame de caise;
- Prima dată vom separa albușurile de gălbenușuri. Peste gălbenușuri vom adăuga pe rând, și vom amesteca, uleiul, iaurtul grecesc, esența de vanilie, coaja de la lime, iar la final faina împreună cu praful de copt.
- Vom adăuga cele 5 linguri de Green Sugar Premium peste albușuri. Vom mixa această compoziție până devine spumă.
- Încorporăm albușurile spumă în compoziția formată din gălbenusuri. În această compoziție adaugăm fructele tăiate cubulețe. Apoi punem întreaga compoziție într-o tavă de chec.
- Introducem tava în cuptorul preîncalzit la temperatura de 180 grade pentru aproximativ 45 de minute.
Valori nutriționale pentru 100 grame de chec:
- 172 de calorii;
- 8 gr proteine;
- 12 gr grasimi;
- 5 gr carbohidrati;
- 22 gr de fibre.
Acest desert poate fi o opțiune pentru micul dejun. 120 grame de chec, alături de un pahar cu lapte cu grăsime 1.5% sau cu 100 grame de iaurt grecesc cu 2% grăsime; Dacă optăm să consumăm acest preparat ca o gustare, varianta optimă este de aproximativ 60 grame.
Puteți încerca și alte rețete de dulciuri sănătoase, accesând link-ul acesta: https://shop.kilostopjunior.ro/produs/ceva-dulce/
Pofta buna!