Rețete sănătoase – Chec cu fructe

May 31, 2023
Chec cu fructe
<a href="https://www.kilostopjunior.ro/author/delia-pana/" target="_self">Delia Pană</a>

Delia Pană

Numele meu este Delia Pană, sunt medic rezident cu specializarea Diabet Zaharat, Nutriție și Boli Metabolice, absolventă a cursului avansat de nutriție din cadrul Academiei de Nutriție Sănătate, te iubesc și membră a Colegiului Medicilor din România. Sunt pasionată de știința nutriției, iubesc să lucrez cu cei mici, datorită sincerității și energiei pozitive pe care mi-o transmit, de accea consider ca această meserie îmi vine mănușă.

Pentru că piețele deja sunt pline cu fructe de sezon, ne aflăm într-o perioadă în care putem să ne refacem foarte ușor depozitele de vitamine si minerale, vă propun o rețetă ușoară care poate fi consumată la micul dejun, dar poate fi considerată și  gustare.

Am înlocuit zahărul cu o variantă mult mai sanatoasă, green sugar premium, care conține doar ingrediente naturale și nu conține calorii.

      Ingredientele folosite sunt:

Ingrediente chec cu fructe

Ingrediente chec cu fructe

  • 3 ouă;
  • 5 linguri de Green Sugar Premium
  • 200 grame de iaurt grecesc cu 2% grăsimi;
  • 50 ml ulei;
  • esență de vanilie;
  • coajă de la lime bio;
  • 220 grame de faină integrală;
  • un plic de praf de copt;
  • 100 grame de căpșuni;
  • 300 grame de caise;
  1. Prima dată vom separa albușurile de gălbenușuri. Peste gălbenușuri vom adăuga pe rând, și vom amesteca, uleiul, iaurtul grecesc, esența de vanilie, coaja de la lime, iar la final faina împreună cu praful de copt.
  2. Vom adăuga  cele 5 linguri de Green Sugar Premium  peste albușuri. Vom mixa această compoziție până devine spumă.
  3. Încorporăm albușurile spumă în compoziția formată din gălbenusuri. În această compoziție adaugăm fructele tăiate cubulețe. Apoi punem întreaga compoziție într-o tavă de chec.
  4. Introducem tava în cuptorul preîncalzit la temperatura de 180 grade pentru aproximativ 45 de minute.

Valori nutriționale pentru 100 grame de chec:

  • 172 de calorii;
  • 8 gr proteine;
  • 12 gr grasimi;
  • 5 gr carbohidrati;
  • 22 gr de fibre.

Acest desert poate fi o opțiune pentru micul dejun. 120 grame de chec, alături de un pahar cu lapte cu grăsime 1.5% sau cu 100 grame de iaurt grecesc cu  2% grăsime; Dacă optăm să consumăm acest preparat ca o gustare, varianta optimă este de aproximativ 60 grame.

Puteți încerca și alte rețete de dulciuri sănătoase, accesând link-ul acesta: https://shop.kilostopjunior.ro/produs/ceva-dulce/

Pofta buna!

Distribuie acest articol:
<a href="https://www.kilostopjunior.ro/author/delia-pana/" target="_self">Delia Pană</a>

Delia Pană

Numele meu este Delia Pană, sunt medic rezident cu specializarea Diabet Zaharat, Nutriție și Boli Metabolice, absolventă a cursului avansat de nutriție din cadrul Academiei de Nutriție Sănătate, te iubesc și membră a Colegiului Medicilor din România. Sunt pasionată de știința nutriției, iubesc să lucrez cu cei mici, datorită sincerității și energiei pozitive pe care mi-o transmit, de accea consider ca această meserie îmi vine mănușă.

Știai că?

Donăm 2 lei pentru fiecare kilogram slăbit de către juniori:

luna aceasta pacienții Kilostop Junior au slăbit 135 kg

agsdix-fas fa-money-check-alt

până acum am donat  26.514 lei

Fii la curent cu ultimele noutăți din nutriție!

Articole Similare

Care este varsta de aparitie a menstruatiei?

Care este varsta de aparitie a menstruatiei?

Care este varsta de aparitie a menstruatiei? Prima menstruație cunoscută și sub numele de menarhă este un eveniment important în viață oricărei adolescente, atât prin impactul psihologic, cât și prin modificările fizice.  Schimbările complexe ce se produc la nivel hormonal marcheză debutul pubertății  și reprezintă momentul începutului vieții de adult.

read more
Alergia la Proteina Laptelui de Vacă la Copii: Simptome, Diagnostic și Tratament

Alergia la Proteina Laptelui de Vacă la Copii: Simptome, Diagnostic și Tratament

Alergia la proteina laptelui de vacă (APLV) este cea mai frecventă alergie alimentară întâlnită la copii mici, deseori afectând dezvoltarea lor.
Această afecțiune se manifestă printr-o gamă largă de semne și simptome apărute în urma unui răspuns imunologic greșit față de proteinele laptelui de vacă. Practic, de fiecare dată când copilul consumă lapte, organismul lui crede că această proteină este dăunătoare și luptă împotriva ei.

read more