Banana Bread – O rețetă Sănătoasă și Gustoasă

august 19, 2020

Nu este deloc ușor să le refuzăm dulciurile copiilor, iar, dacă sunt și pofticioși, atunci misiunea noastră nu este foarte ușoară. Așa ca ne adaptăm și improvizăm.

Încercăm o rețetă sănătoasă și gustoasă dar în același timp cu un conținut caloric scăzut, bogat în vitamine și nutrienți, care să le satisfacă pofta de dulce.

Un astfel de desert este banana bread, desertul sănătos fără zahăr. Este o prăjitură delicioasă, care cu siguranță îl va încânta pe copilul tău. Pentru că este fără adaos de zahăr, este bogată în nutrienți de calitate datorită nucilor și fructelor deshidratate din compoziție și pentru că făina integrală o face bogată în fibre, este o alegere foarte bună de desert, potrivit pentru o creștere sănătoasă și o dezvoltare armonioasă. Pentru o altă variantă de desrt sănătos, vă recomandăm și rețeta noastră de Acadele fără zahăr

Puteți să îl implicați și pe copilul dumneavoastră în prepararea acestui desert, va contribui la plăcerea savurării lui, atunci când acesta este gata.
Banabread fără zahăr, e un desert sănătos și poate fi oferit copiilor de toate vârstele, fiind ideal la masa de dimineață alături de un pahar cu lapte sau la gustarea de dimineață. Pentru 12 porții avem nevoie de: 4 banane mai mici, 260 de făină integrală, 100g de unt, 125 g fructe deshidratate, 50 g eritritol, 2 ouă, 50g nuci, 10g praf de copt, o lingură de esență de vanilie, sare.
Vom pasa bananele cu ajutorul unei furculițe. Untul la temperatura camerei va fi amestecat cu eritritolul foarte bine și voi adăuga ouăle unul câte unul. Apoi vom pune făina integral treptat, praful de copt, sarea și vanilia, nucile și fructele deshidratate.
Vom pune amestecul într-o tavă de copt unsă cu unt, la cuptorul preîncălzit, o oră la 160 grade, până devine aurie și nu mai rămâne aluat pe scobitoarea introdusă în compoziție.

Valori nutritive pe portie: 192.38 kcal 23.85 Carbohidrat 5.05 Proteine 9.82 Lipide 3.55 Fibre.
Vă dorim poftă bună și sperăm să aibă succes acest desert delicios, în rândul gurmanzilor mici și mari.

Autor: Dr. Anca Ioniță

Distribuie acest articol:

Articole Similare

Abonează-te la newsletter și descoperă cele mai importante noutăți despre sănătate și nutriție!