Dr. Gabriela Niculescu

psiholog clinician

”Recomand părinților să aibă în vedere intervenția specializată la un psiholog clinician în vederea evaluării psihologice”

 

“Mă numesc Gabriela Niculescu, psiholog clinician, psihoterapeut în Sandplay Therapy, terapeut occupațional și mediator Feurstein.

Mâncatul emoțional sau tulburarea de alimentație emoțională la copii reprezintă o problemă serioasă și poate avea consecințe negative asupra sănătății și dezvoltării lor. Această tulburare se caracterizează prin consumul excesiv de alimente ca răspuns la stres, anxietate, tristețe sau alte emoții negative.

Este important să acordăm atenție mâncatului emoțional la copii și să acționăm într-un mod prompt și adecvat pentru a preveni consecințele pe termen lung asupra sănătății lor fizice și emoționale ca obezitatea, diabetul, scăderea stimei de sine.

În acest sens recomand părinților să aibă în vedere intervenția specializată la un psiholog clinician în vederea evaluării psihologice. Un psiholog poate ajuta și la diagnosticarea și înțelegerea problemelor de sănătate mentală, la consilierea și orientarea acestora în vederea dobândirii controlului alimentar. Este important de menționat că evaluarea psihologică se realizează într-un cadru confidențial și etic, respectând drepturile și bunăstarea persoanei evaluate.

În cazul unui copil cu tulburări alimentare, prin aplicarea elementelor de terapie ocupațională și cu ajutorul Metodei Feuerstein copiii pot învăța cum să își îmbunătățească stima de sine, să își regleze emoțiile, să își dezvolte abilitățile sociale și să își schimbe percepția asupra corpului și a alimentației. De asemenea, cele două metode pot contribui la prevenirea recidivei și la consolidarea rezultatelor terapiei.

Vă aștept cu drag în cabinetul de la Kilostop Junior dacă mâncatul emotional e problema copilului dumneavoastră și aveți nevoie de ajutor!

Obezitatea în rândul copiilor nu ar trebui să existe…

5
Copii sunt supra-expuși la fast-food și zahăr
5
Pentru că este supraponderal, copilul tău este marginalizat de cei din jurul lui și își pierde încrederea de sine
5
Programele din ce în ce mai încărcate nu îi permit copilului tău să mănânce sănătos și să se miște suficient
5
Copilul refuză sfaturile tale nutriționale
5
Copilul tău refuză alimentele sănătoase pe care încerci să i le oferi, penru că nu i se par gustoase sau atractive
5
Copilului tău îi este teamă că va fi judecat de medici nutriționiști
5
Dietele pe care tu le-ai încercat nu funcționează și pentru copilul tău
5
Nimeni nu ți-a oferit un plan alimentar specializat pe nevoile copilului tău
5

Educația nutrițională este aproape inexistentă în școli

5

Ești îngrijorat de problemele de sănătate cu care copilul tău ar putea să se confrunte dacă va continua să ia în greutate și nu adoptă un stil de viață sănătos

Copilul tău poate să slăbească

agsdix-smt2-people

Pasul 1

Vino să ne cunoaștem la prima consultație

Pasul 2

Copilul tău urmează programul personalizat și este evaluat constant

agsdix-fas fa-smile-beam

Pasul 3

Copilul tău devine suplu, sănătos și încrezător!

Misiunea noastră este să eradicăm obezitatea din rândul copiilor

5

La fel ca tine, vrem să fim siguri că îi echipăm pe copiii noștri cu educația nutrițională de care au nevoie pentru a putea să aibă grijă de corpul lor pentru tot restul vieții.

5

Ne dorim să contribuim la dezvoltarea unei generații de tineri supli și încrezători în forțele proprii.

5

Înțelegem cât de greu este să îți vezi copilul cum trece prin marginalizare socială, provocări emoționale și momente dificile. Suntem aici să te susținem.

5

Imaginează-ți ce mândru vei fi când îți vei vedea copilul încrezător, suplu, sănătos și fericit.

Ca părinți…

5

La fel ca tine, vrem să fim siguri că îi echipăm pe copiii noștri cu educația nutrițională de care au nevoie pentru a putea să aibă grijă de corpul lor pentru tot restul vieții.

Ca medici…

5

Credem că tu și copilul tău ar trebui să aveți la dispoziție toate elementele unui stil de viață echilibrat, care să vă permită să vă mențineți supli și sănătoși pe termen lung. 

5 ani +

experiență de lucru doar cu copiii

500+

tineri care au devenit supli alături de noi