Chifteluțe Din Dovlecei Cu Telemea sunt un preparat extrem de gustos și cu siguranță și pe placul celor mici.
Conține ingrediente sănătoase, modul de preparare este unul rapid și cu un grad de dificultate scăzut.
Chifteluțele din dovlecei se pot consuma atât calde, imediat când sunt gata dar și reci, depinde de preferințe iar alături de sosul din iaurt grecesc care completează perfect acest fel de mâncare, va ieși o rețetă absolut delicioasă.
Iată ingredientele de care avem nevoie pentru acest preparat:
- 1 kg dovlecel – 170 calorii
- 200 g morcov – 82 calorii
- 400 g telemea de vacă light – 704 calorii
- 100 g faină integrală – 340 calorii
- 2 ouă – 232 calorii
- sare, piper
Total: 1528 calorii -> 38 calorii/chiftea (au ieșit 40 chifteluțe)
O porție = 5 chiftele => 191 caoriil/porție
Mod de preparare:
Dovlecelul și morcovul se curăță, se dau pe răzătoarea mică și apoi într-un bol se așază un prosop curat de bucătărie cu ajutorul căruia vom stoarce bine excesul de zeamă din aceștia. După scurgere se pun într-un bol curat, iar peste ele adăugăm telemeaua dată pe răzătoare, cele 2 ouă, sare, piper și făină și le amestecăm pe toate cu o spatulă până se omogenizează compoziția.
Se formează chifteluțe care se așază într-o tavă pe hârtie de copt și se dau la cuptorul preîncălzit la 200 grade, pentru 30-40 min.
Durata totală de preparare: 1h și 15 min
Farfuria prezentată are 421 calorii (7 chifteluțe * 38 calorii) + roșii cherry ( 65 calorii) + sos din iaurt grecesc ( 90 calorii).
Puteți urmări și alte rețete sănătoase de pe canalul nostru de Youtube, precum și idei pentru deserturi care nu îngrașă și care sunt extrem de gustoase.