Vă sună cunoscută situația în care după o zi întreagă de stres și rezolvat probleme la muncă ajungeți acasă și trebuie să găsiți o variantă rapidă de mâncare, astfel încât să reușiți să serviți cina la o oră rezonabilă? Ei bine, această rețetă vine în ajutorul dumneavoastră, fiind o idee care necesită puțin timp de pregătire și doar câteva ingrediente.
Click AICI pentru a afla și alte rețete delicioase și ușor de preparat, dar și sănătoase pentru copii.
În plus, dacă ne raportăm la formula farfuriei ideale, aceasta este perfectă pentru cină, fiind săracă în carbohidrați.
Ingrediente pentru 2 porții:
500 g ciuperci proaspete
250 g cremă de brânză light
50 g baby spanac
1 cățel de usturoi
50 g cașcaval light
Sare, piper
Mod de preparare:
Începem prin a curăța ciupercile și a le îndepărtă piciorușele, apoi le punem pe un platou până ne ocupăm de umplutură.
Spălam bine frunzele de spanac și le îndepărtam codițele, apoi le tocăm mărunt și le adăugăm într-un bol în care punem și crema de brânză și le amestecăm cu o spatulă până obținem o compoziție omogenă. Adăugăm și usturoiul tocat mărunt și sare și piper după gust.
Cu o linguriță umplem ciupercile cu amestecul de cremă de brânză și le punem într-o tavă în care am pus hârtie de copt.
Deasupra presărăm cașcavalul dat pe răzătoare și apoi punem tava la cuptorul preîncălzit la 180 grade, pentru 30-40 de minute, timp în care cașcavalul vă forma o crustă frumoasă.
Odată scoase de la cuptor sunt gata pentru a fi servite!
Informații nutriționale pentru o porție (200 g): 255 kcal, 19 g carbohidrați, 33 g proteine, 7 g grăsimi, 4 g de fibre și o mulțime de vitamine și minerale.
Eu le-am servit alături de frunze de spanac cu dressing din oțet balsamic, pentru un plus de vitamine și minerale, însă pot fi servite cu orice tip de salată preferă copilul dumneavoastră!
Pentru sfaturi personalizate și o dietă exact pe placul copilului tău, programează-l la o consultație!
Slăbitul e o joacă!