Cum Încurajăm Copiii Să Mănânce Sănătos – Nu este o surpriză faptul că părinții ar putea avea nevoie de ajutor pentru a înțelege ce înseamnă să mănânci sănătos.
Vestea bună este că nu aveți nevoie de o diplomă în nutriție pentru a crește copii sănătoși. Respectarea unor principii de bază vă poate ajuta să vă încurajați copiii să mănânce corect și să mențină o greutate sănătoasă.
Iată 10 reguli cheie:
- Părinții controlează stocul de alimente din interiorul casei. Voi decideți ce alimente să cumpărați și când să le serviți. Deși copiii își vor ruga părinții pentru alimente mai puțin hrănitoare, adulții ar trebui să fie responsabili atunci când decid ce alimente sunt stocate în mod regulat în casă. Copiii nu vor flămânzi ci vor mânca ce este disponibil în dulap și frigider. Dacă gustarea lor preferată nu este atât de hrănitoare, o puteți cumpăra din când în când, astfel încât să nu se simtă privați.
- Din alimentele pe care le oferiți, copiii pot alege ce vor mânca sau dacă vor mânca. Copiii trebuie să aibă un cuvânt de spus în această privință. Programați orele regulate de masă și gustare. Din selecțiile pe care le oferiți, lăsați-i să aleagă ce să mănânce și cât de mult vor. Acest lucru poate părea că le acordați un pic prea multă libertate. Dar dacă urmați pasul 1, copiii dumneavoastră vor alege doar dintre alimentele pe care le cumpărați și le serviți.
- Lăsați copiii să nu mai mănânce când simt că s-au săturat. O mulțime de părinți au crescut sub regula aceasta, dar abordarea nu îi ajută pe copii să își asculte propriul corp atunci când se simt plini. Când copiii observă și răspund la sentimentele de plenitudine, este mai puțin probabil să mănânce în exces.
- Preferințele alimentare sunt dezvoltate devreme în viață, deci oferă-le Aprecierile și antipatiile încep să se formeze chiar din perioada de bebeluși. Este posibil să fie nevoie să serviți o mâncare nouă de câteva ori gătită în diferite moduri pentru ca un copil să o accepte. Nu forțați un copil să mănânce, ci oferiți câteva mușcături. Cu copiii mai mari, cereți-le să încerce o singură mușcătură.
- Rescrieți meniul pentru copii. Cine spune că copiii vor să mănânce numai hot dog, pizza, burgeri și macaroane cu brânză? Când mâncați afară, lăsați copiii să încerce alimente noi și s-ar putea să vă surprindă cu dorința lor de a experimenta. Puteți începe prin a le lăsa să încerce puțin din tot ce ați comandat sau să comandați un aperitiv pentru a încerca.
6. Evitați consumul de calorii lichide. Sifonul și alte băuturi îndulcite adaugă calorii suplimentare și împiedică alimentația bună. Apa și laptele sunt cele mai bune băuturi pentru copii.
Dacă dorești să iți ajuți copilul să mănânce mai sănătos și ai nevoie de un ajutor specializat, apelează la experții Kilostop Junior și programează o consultație, dând click AICI: https://www.kilostopjunior.ro/oferta-zilei/
7. Pune dulciuri la locul lor. Dulciurile ocazionale sunt bune, dar nu transformați desertul în principalul motiv pentru care mâncați cina. Când desertul este premiul pentru cină, copiii acordă în mod natural mai multă valoare cupcake-ului decât broccoli. Încercați să rămâneți neutri cu privire la alimente.
8. Mâncarea nu este iubire. Găsiți modalități mai bune de a spune „Te iubesc”. Când alimentele sunt folosite pentru a recompensa copiii și pentru a arăta afecțiune, pot începe să folosească alimente pentru a face față stresului sau altor emoții. Oferiți îmbrățișări, laude și atenție în loc de mâncăruri.
9. Copiii fac la fel ca tine. Fii un model și mănâncă singur sănătos. Când încercați să învățați obiceiuri alimentare bune, încercați să dați cel mai bun exemplu posibil. Alegeți gustări nutritive, mâncați la masă și nu săriți peste mese.
10. Limitați timpul petrecut de copil în fața televizorului sau a computerului. Când o veți face, veți evita gustările inutile și veți încuraja activitatea fizică. Cercetările au arătat că, de asemenea, copiii care au redus timpul de vizionare a televizorul și-au redus procentul de grăsime corporală. Când timpul pentru TV și computer este limitat, vor găsi lucruri mai active de făcut. Și limitarea „timpului pe ecran” înseamnă că veți avea mai mult timp pentru a fi activi împreună.
În concluzie, nu este nimic foarte complicat să le organizați copiilor mesele și programul astfel încât să existe o disciplină favorabilă lor. Trebuie doar să fiți perseverenți și să le expuneți toate aspectele unui consum de alimente sănătoase pentru organismul lor, să le povestiți despre aspectele nefavorabile ale excesului de zahăr sau fast-food și cu siguranță copiii dumneavoastră vor avea un stil de viață sănătos și echilibrat. Puteți afla mai multe informații despre cum să aveți un copil sănătos și cu o greutate normală, urmărind videoclipurile medicilor noștri, pe canalul nostru de YouTube.