Dr. Amalia Arhire – Pască sănătoasă fără aluat, pentru copii

April 14, 2023
Pasca
<a href="https://www.kilostopjunior.ro/author/dr-amalia-arhire/" target="_self">Dr. Amalia Arhire</a>

Dr. Amalia Arhire

Medic endocrinologie, diabet, nutritie si boli metabolice “Una dintre valorile mele este Sănătatea, astfel, Prevenția prin nutriție și stilul de viață sănătos sunt foarte importante pentru mine, de aceea sunt cofondatoare a singurei clinici de nutriție destinate exclusiv copiilor și adolescenților din România.” * Dr. Amalia Arhire e unul dintre experții clinicii Kilostop Junior

Salutare, dragi cititori! La Kilostop Junior suntem convinși că mâncarea sănătoasă nu trebuie să fie neapărat lipsită de gust și de savoare.

Mai mult, cu ocazia sărbătorilor de Paște, cu siguranță nu trebuie să facem rabat de la acest principiu.

De aceea, vă propun o rețetă delicioasă de pască reinterpretată după rețeta bunicii mele, dar cu mult mai puține grăsimi nesănătoase și doar 150 de calorii pe porție! Această rețetă conține brânză de vaci scursă bine, ricotta, Green Sugar Clasic (îndulcitor natural), ouă, griș, stafide, smântână, coajă de lămâie, esență de vanilie și scorțișoară. Urmați instrucțiunile de mai jos și pregătiți această pască delicioasă și sănătoasă pentru a vă bucura de o sărbătoare de Paște fericită și gustoasă.

Puteți implica întreaga familie la gătit, inclusiv copiii! Așa vor fi mult mai dornici să o încerce!

Pasca

Ingrediente pentru 16 porții:

600 g brânză vaci 5%, scursă bine
400 g ricotta
6 ouă de găină
100 g Green Sugar clasic
40 g griș
50 g stafide
200 g smântână 12%
coaja de la 1 lămâie
2 linguri esență vanilie
1 lingură scorțișoară
O formă de tort cu margini detașabile de 20 cm

Mod de preparare (timp preparare 30 min):
Se amestecă brânza de vaci cu ricotta, se adaugă smântâna, se mixează și se adaugă smântâna. Apoi se pun rând pe rând 5 dintre ouă și se amestecă bine. Se adaugă grișul, vanilia, scorțișoara și lămâia rasă. La final se adaugă stafidele.

Se pune compoziția de pască în tava de tort tapetată cu hârtie ce copt, iar deasupra se pun câteva merișoare sau stafide și al șaselea ou bătut cu 40 g Green sugar clasic și vanilie.
Se coace în cuptorul preîncălzit la 190 grade Celsius, timp de 60 minute. După ce e gata se lasă să se răcească în cuptor pentru a nu se crăpa.

O porție de 100 grame are 150 calorii,12 g proteine, 6 h carbohidrați, doar 2.6 g zahăr și 8.3 g de grăsimi.

Ea poate fi consumată la gustare sau la mic dejun, alături de un pahar cu lapte.

Puteți încerca și alte rețete de dulciuri sănătoase, accesând link-ul acesta: https://shop.kilostopjunior.ro/produs/ceva-dulce/

Paște fericit!

Distribuie acest articol:
<a href="https://www.kilostopjunior.ro/author/dr-amalia-arhire/" target="_self">Dr. Amalia Arhire</a>

Dr. Amalia Arhire

Medic endocrinologie, diabet, nutritie si boli metabolice “Una dintre valorile mele este Sănătatea, astfel, Prevenția prin nutriție și stilul de viață sănătos sunt foarte importante pentru mine, de aceea sunt cofondatoare a singurei clinici de nutriție destinate exclusiv copiilor și adolescenților din România.” * Dr. Amalia Arhire e unul dintre experții clinicii Kilostop Junior

Știai că?

Donăm 2 lei pentru fiecare kilogram slăbit de către juniori:

luna aceasta pacienții Kilostop Junior au slăbit 135 kg

agsdix-fas fa-money-check-alt

până acum am donat  26.514 lei

Fii la curent cu ultimele noutăți din nutriție!

Articole Similare

Care este varsta de aparitie a menstruatiei?

Care este varsta de aparitie a menstruatiei?

Care este varsta de aparitie a menstruatiei? Prima menstruație cunoscută și sub numele de menarhă este un eveniment important în viață oricărei adolescente, atât prin impactul psihologic, cât și prin modificările fizice.  Schimbările complexe ce se produc la nivel hormonal marcheză debutul pubertății  și reprezintă momentul începutului vieții de adult.

read more
Alergia la Proteina Laptelui de Vacă la Copii: Simptome, Diagnostic și Tratament

Alergia la Proteina Laptelui de Vacă la Copii: Simptome, Diagnostic și Tratament

Alergia la proteina laptelui de vacă (APLV) este cea mai frecventă alergie alimentară întâlnită la copii mici, deseori afectând dezvoltarea lor.
Această afecțiune se manifestă printr-o gamă largă de semne și simptome apărute în urma unui răspuns imunologic greșit față de proteinele laptelui de vacă. Practic, de fiecare dată când copilul consumă lapte, organismul lui crede că această proteină este dăunătoare și luptă împotriva ei.

read more