La Kilostop Junior gustul dulce al vacanţei de vară se împleteşte cu cel al deserturilor sănătoase şi uşor de preparat!
Vă propun un desert răcoritor şi foarte gustos: panna cotta cu sos de zmeură. Panna cotta este un desert italian ce îmbină perfect gustul catifelat al smântânii cu aroma delicată de zmeură, iar zahărul l-am înlocuit cu Green Sugar Premium pentru a reduce numărul de calorii. Astfel, am reuşit să obţin un desert minunat, cu doar 200 kcal/porţie!
Haideţi să îl pregătim împreună pas cu pas!
Ingrediente pentru 8 porţii:
400 ml smântână neîndulcită 32% grăsime
250 ml lapte 1.5% grăsime
O păstaie de vanilie
100 g Green Sugar Premium
4 foi de gelatină
250 g zmeură
70 g Green Sugar Premium
O linguriţă suc de lămâie
Incepem cu hidratarea foilor de gelatină, pe care le punem în apă rece pentru aproximativ 15 minute.
Punem smântâna, laptele, green sugar-ul şi seminţele de vanilie la încălzit, la foc mic-mediu, până ajung aproape de punctul de fierbere. Atenţie! Nu trebuie să le lăsăm să fiarbă!
După ce le luăm de pe foc, adăugăm foile de gelatină hidratate pe care le scurgem foarte bine în mâini si amestecăm până când acestea se topesc.
Impărţim panna cotta în 8 porţii egale; pentru un decor deosebit, am înclinat cupele pe care le-am lăsat să se răcească şi ulterior le-am băgat în frigider, peste noapte.
Şi acum să ne ocupăm de sosul de zmeură!
Zmeura se fierbe împreună cu green sugar-ul şi cu sucul de lămâie până când sosul obţinut capătă puţină consistenţă. Se ia de pe foc şi se trece printr-o strecurătoare pentru a îndepărta seminţele. Când sosul s-a răcit, iar panna cotta s-a întărit, putem turna sosul în cupe şi le putem decora cu fructe proaspete.
Pentru decor putem folosi zmeură, afine, căpşuni, physalis.
O porţie de 135 grame are 200 kcal, 3.45 g proteine, 18.2 g grăsimi şi 26.9 g carbohidraţi din care doar 2.8 g zaharuri!
Este o variantă potrivită pentru gustare, ideal în prima parte a zilei şi multă mişcare apoi!