Rețete sănătoase – Panna Cotta Pentru Copii

May 24, 2023
Panna Cotta
<a href="https://www.kilostopjunior.ro/author/roxana-draghici/" target="_self">Roxana Drăghici</a>

Roxana Drăghici

Numele meu este Roxana Drăghici şi sunt medic rezident endocrinolog şi medic nutriţionist, membră a Societăţii Române de Endocrinologie şi a Colegiului Medicilor din România. Sunt pasionată de nutriţie încă din perioada adolescenţei când am conştientizat că nutriţia nu este doar despre aspectul fizic, ci si despre bunăstarea corpului şi a minţii, despre echilibru şi disciplină. Astfel, aceste valori au devenit obiectivul meu şi al pacienţilor pe care îi îndrum către un stil de viaţă sănătos.

La Kilostop Junior gustul dulce al vacanţei de vară se împleteşte cu cel al deserturilor sănătoase şi uşor de preparat!

Vă propun un desert răcoritor şi foarte gustos: panna cotta cu sos de zmeură. Panna cotta este un desert italian ce îmbină perfect gustul catifelat al smântânii cu aroma delicată de zmeură, iar zahărul l-am înlocuit cu Green Sugar Premium pentru a reduce numărul de calorii. Astfel, am reuşit să obţin un desert minunat, cu doar 200 kcal/porţie!

Haideţi să îl pregătim împreună pas cu pas!

Ingrediente pentru 8 porţii:

400 ml smântână neîndulcită 32% grăsime
250 ml lapte 1.5% grăsime
O păstaie de vanilie
100 g Green Sugar Premium
4 foi de gelatină

250 g zmeură
70 g Green Sugar Premium
O linguriţă suc de lămâie

Incepem cu hidratarea foilor de gelatină, pe care le punem în apă rece pentru aproximativ 15 minute.

Punem smântâna, laptele, green sugar-ul şi seminţele de vanilie la încălzit, la foc mic-mediu, până ajung aproape de punctul de fierbere. Atenţie! Nu trebuie să le lăsăm să fiarbă!

După ce le luăm de pe foc, adăugăm foile de gelatină hidratate pe care le scurgem foarte bine în mâini si amestecăm până când acestea se topesc.

Impărţim panna cotta în 8 porţii egale; pentru un decor deosebit, am înclinat cupele pe care le-am lăsat să se răcească şi ulterior le-am băgat în frigider, peste noapte.

Şi acum să ne ocupăm de sosul de zmeură!

Zmeura se fierbe împreună cu green sugar-ul şi cu sucul de lămâie până când sosul obţinut capătă puţină consistenţă. Se ia de pe foc şi se trece printr-o strecurătoare pentru a îndepărta seminţele. Când sosul s-a răcit, iar panna cotta s-a întărit, putem turna sosul în cupe şi le putem decora cu fructe proaspete.

Pentru decor putem folosi zmeură, afine, căpşuni, physalis.

O porţie de 135 grame are 200 kcal, 3.45 g proteine, 18.2 g grăsimi şi 26.9 g carbohidraţi din care doar 2.8 g zaharuri!

Este o variantă potrivită pentru gustare, ideal în prima parte a zilei şi multă mişcare apoi!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Distribuie acest articol:
<a href="https://www.kilostopjunior.ro/author/roxana-draghici/" target="_self">Roxana Drăghici</a>

Roxana Drăghici

Numele meu este Roxana Drăghici şi sunt medic rezident endocrinolog şi medic nutriţionist, membră a Societăţii Române de Endocrinologie şi a Colegiului Medicilor din România. Sunt pasionată de nutriţie încă din perioada adolescenţei când am conştientizat că nutriţia nu este doar despre aspectul fizic, ci si despre bunăstarea corpului şi a minţii, despre echilibru şi disciplină. Astfel, aceste valori au devenit obiectivul meu şi al pacienţilor pe care îi îndrum către un stil de viaţă sănătos.

Știai că?

Donăm 2 lei pentru fiecare kilogram slăbit de către juniori:

luna aceasta pacienții Kilostop Junior au slăbit 139.6 kg

agsdix-fas fa-money-check-alt

până acum am donat  28629.48 lei

Fii la curent cu ultimele noutăți din nutriție!

Articole Similare